Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

''Πίσω από την Μαρκίζα΄΄ του Μάκη Μάτσα



Mια προσωπική μαρτυρία του Μάκη Μάτσα
40 χρόνια όπως τα έζησε μέσα στην ελληνική μουσική
Ξεκινώντας από τον Μίνω, συνεχίζοντας με τον Μάκη και προχωρώντας σήμερα στην τρίτη γενιά, με τη Μαργαρίτα και τον Μίνω, η οικογένεια Μάτσα κλείνει σε λίγα χρόνια έναν αιώνα προσφοράς στο ελληνικό τραγούδι και στη δισκογραφία.

Βαμβακάρης, Τσιτσάνης, Παπαϊωάννου, Μητσάκης, Καλδάρας, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Καζαντζίδης, Μαρινέλλα, Βοσκόπουλος, Λοΐζος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Νταλάρας, Κουγιουμτζής, Πάριος, Αλεξίου, Παπακωνσταντίνου, Γαλάνη, Διονυσίου, Μαχαιρίτσας, Τόκας, Μικρούτσικος, Μητροπάνος… Δύσκολα θα βρει κανείς κάποιον σημαντικό Έλληνα συνθέτη ή τραγουδιστή που να μην ήταν ανακάλυψή του ή που να μη συνεργάστηκε στενά μαζί του.

Η ζωή του Μάκη Μάτσα ήταν γεμάτη ριψοκίνδυνες αποφάσεις, προσωπικές συγκρούσεις, πολιτικές προεκτάσεις και πάθος για τη μουσική. Για πρώτη φορά ανέκδοτες λεπτομέρειες και αθέατες πλευρές της ελληνικής μουσικής συνθέτουν τη θρυλική διαδρομή ενός ανθρώπου που, αν και «πίσω απ’ τη μαρκίζα», επηρέασε όσο λίγοι τη μουσική πορεία μιας ολόκληρης χώρας.

Σχετικά με τον συγγραφέα Μάκη Μάτσα

Ξεκινώντας από τον Μίνω, συνεχίζοντας με τον Μάκη και προχωρώντας σήμερα στην Τρίτη γενιά, με τη Μαργαρίτα και τον Μίνω, η οικογένεια Μάτσα κλείνει σε λίγα χρόνια έναν αιώνα προσφοράς στο ελληνικό τραγούδι και στη δισκογραφία.
Η ζωή του Μάκη Μάτσα ήταν γεμάτη ριψοκίνδυνες αποφάσεις, προσωπικές συγκρούσεις, πολιτικές προεκτάσεις και πάθος για τη μουσική. Για πρώτη φορά ανέκδοτες λεπτομέρειες και αθέατες πλευρές της ελληνικής μουσικής, συνθέτουν τη θρυλική διαδρομή ενός ανθρώπου που αν και “πίσω απ’ τη μαρκίζα” επηρέασε όσο λίγοι την μουσική πορεία μιας ολόκληρης χώρας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου