Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Η Λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη

 Διαλέξεις με εισηγητή τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη

Διαλέξεις για την λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης με εισηγητή τον συγγραφέα του «Μένγκελε», «Οιδίνου», «Zyklon ή το πεπρωμένο», «Τα μελένια λεμόνια», «Ich Bebe», Θανάση Τριαρίδη,  στο πιο φιλόξενο βιβλιοπωλείο της πόλης, τη «Μυθιστορία».

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης επιχειρεί ένα σχεδίασμα της λογοτεχνικής ιστορίας της πόλης με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στην πρώτη του συνεργασία με το Open Culture Factory  της Thessaloniki Walking Tours.


Οι ποιητές, οι πεζογράφοι, τα περιοδικά, όλα εκείνα που χαρακτήρισαν το είδος και το ύφος της γραφής που αναπτύχθηκε στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται με τρόπο ευρηματικό και σε συνάρτηση με την πρόσφατη ιστορία της πόλης.
Το πολυπολιτισμικό παρελθόν, οι ιδέες  και η πρόσληψή τους, το τραύμα του Ολοκαυτώματος και ο τρόπος που αποτυπώθηκαν στην λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης, αποτελούν σταθμούς σε ένα ταξίδι στον χώρο, το χρόνο και τις σελίδες των βιβλίων. 

Πιάνοντας το νήμα της αφήγησης από τις αρχές του 20ου αιώνα,  ο Θανάσης Τριαρίδης, περιδιαβαίνει την λογοτεχνική ιστορία 100 και πλέον ετών αναλύοντας ωστόσο σε μεγαλύτερο βάθος τον Αναγωστάκη,  τον Πεντζίκη, τον Μπακόλα, τον Ιωάννου και τον Χριστιανόπουλο αλλά και μια νέα γενιά ποιητών και πεζογράφων που δεν σταματούν να αντλούν υλικό από την πόλη, την ιστορία της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειες τους.


Οι διαλέξεις υλοποιούνται  για έναν περιορισμένο αριθμό συμμετοχών στο βιβλιοπωλείο «Μυθιστορία» (Βαφοπούλου 20, Ντεπώ) τις δυο τελευταίες Τετάρτες του Ιανουαρίου στις 18 και 25 του μήνα και την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου και συμπληρώνονται με μια ξενάγηση, ειδικά σχεδιασμένη για το κοινό των διαλέξεων, σε ημερομηνία που  θα επιλέξει η ομάδα.
Συμμετοχή: 45 ευρώ

Πληροφορίες / Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900-1 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου