Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

«Η Λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη»

(Από την ομάδα Thessaloniki Walking Tours

Σάββατο 10 Ιουνίου

Περιηγούμαστε στο κέντρο της πόλης συνδέοντας σελίδες και αφηγήσεις με τον αστικό ιστό.
Οι ποιητές, οι πεζογράφοι, τα περιοδικά, οι λογοτεχνικές συντροφιές τροφοδοτούν με άγνωστες ιστορίες μια καινοτόμο διαδρομή που προσεγγίζει κριτικά τη λογοτεχνία που γράφτηκε στην Θεσσαλονίκη, τις εκλεκτικές συγγένειες, τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις των έργων που άφησαν το αποτυπωμά τους και συνδιαμόρφωσαν την ταυτότητα της πόλης.

Η Εύη Καρκίτη ανασύρει μνήμες από λογοτεχνικά στέκια, παλιά βιβλιοπωλεία, φαρμακεία, σπίτια, μικρά διαμερίσματα και εισόδους πολυκατοικιών, πλατείες, δρόμους και μυστικές γωνιές που συνδέονται με βιβλία, εκδόσεις, ποιήματα, διηγήματα και μυθιστορήματα στα οποία η Θεσσαλονίκη με την ιστορία και την καθημερινότητά της ρίχνει τη σκιά της.


Πιάνοντας το νήμα της αφήγησης από το 1912 και φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας μοιραζόμαστε μια ξεχωριστή εμπειρία μέσα από τα μάτια των ποιητών και των πεζογράφων που αγαπήσαμε.
Σημείο συνάντησης: Πλατεία Αγίας Σοφίας
ώρα: 18:30
Συμμετοχή: 8 ευρώ
Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com 6978186900- 1 


Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου